Ti nuk je rezervë.

Ti nuk je rezervë, nuk je as garues për personin e zemrës. Je i çmuar, ke vlerën tënde. Prej kur dashuria përkufizohet “unë luftoj dhe ti vlerëson a vlej”? Asnjëherë. Përtej asaj dere është dikush tjetër që pret për ty, që të sheh me admirim, që të do. Dikush i cili do përqafimet e tua, aromën e trupit tënd, buzëqeshjen. Ndonjëherë pleksemi me të gabuarën, por prej kur duhet të kapërdijmë një gabim gjatë gjithë jetës sikur është gur i Sizifit mbi kurrizin tonë dhe duhet të jetojmë me atë? Aspak. Gabimet janë me rëndësi etike, na forcojnë, kalitin, na bëjnë të denjë për jetën dhe ta duam atë gabim, atë eksperiencë, e të na ndihmojë të shohim të duhurën përgjatë viteve në vijim. Disa na mbajnë lidhur e peng me idenë se ti do jesh aty gati gjithmonë kur hormonet e tyre të duan apo psikologjia apo tekat, por jo. Ka ardhur koha të jetosh pjesën më të rëndësishme, jetën tënde.

Juljan P. Abrashi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s