Prolog. Faqja 5-6

Prolog 31 dhjetor 1999, Tiranë, Shqipëri. Ivelini përpiqej të pikturonte, por nuk mundej. Mendja e tij qëndronte vetëm në një vend, te lajmi i sotëm. I cingëronte në kokë çdo sekondë. Nuk mundej ta shmangte pavarësisht përpjekjeve. Mendimi vazhdonte të shfaqej duke mos u dorëzuar për t'u larguar. Teksa i mbylli sytë një çast, me … Continue reading Prolog. Faqja 5-6

Dy fjalë paraprake për lexuesin

Romani “Akull dhe zjarr” është vepra e parë e sagës “Lufta qiellore” me një përmbajtje prej shtatë vëllimesh. Libri trajton historinë e dashurisë së tri çifteve të ndërthurur me njëri-tjetrin në aspekte të ndryshme jetësore me mesazhin kryesor kundër aborteve. Njësoj si jeta jonë e mbushur plot e përplot me të papritura, ashtu edhe libri … Continue reading Dy fjalë paraprake për lexuesin

Prologu i romanit “Akull dhe zjarr”

Prolog 31 dhjetor 1999, Tiranë, Shqipëri. Ivelini përpiqej të pikturonte, por nuk mundej. Mendja e tij qëndronte vetëm në një vend, te lajmi i sotëm. I cingëronte në kokë çdo sekondë. Nuk mundej ta shmangte pavarësisht përpjekjeve. Mendimi vazhdonte të shfaqej duke mos u dorëzuar për t'u larguar. Teksa i mbylli sytë një çast, me … Continue reading Prologu i romanit “Akull dhe zjarr”

Romani “Akull dhe zjarr”

Dy fjalë paraprake për lexuesin Romani “Akull dhe zjarr” është vepra e parë e sagës “Lufta qiellore” me një përmbajtje prej shtatë vëllimesh. Libri trajton historinë e dashurisë së tri çifteve të ndërthurur me njëri-tjetrin në aspekte të ndryshme jetësore me mesazhin kryesor kundër aborteve. Njësoj si jeta jonë e mbushur plot e përplot me … Continue reading Romani “Akull dhe zjarr”

Të flasësh mbi ty

Të flasësh mbi ty është pak a shumë ekuivalente me të flasësh bukur. Nuk është nevoja të mendohesh për fraza autorësh, shkrimtarësh, të sjellësh përmend ndonjë kompliment të dëgjuar. Fjalët vijnë vetvetiu. Errësira e syve të t'u të bukur, praruar me fjalët e pakta, tregojnë sa shumë aq edhe pak. Shumë sepse kjo je ti, … Continue reading Të flasësh mbi ty

I dua sytë e saj të kaftë.

Oh, ndiej se po i dua sytë e saj. I dua edhe pse janë sy kafe, si sytë më të zakonshëm. Një i panjohur i vëren e i kundron si të zakonshëm, por jo për mua. Unë gjeta thesarin tim. Nuk mund ta dëftej, gurët e çmuar duan t'i rrëmbejnë të gjithë. Disa i shesin, … Continue reading I dua sytë e saj të kaftë.