Sikur koha të kalonte më shpejt dhe ta takoja.

Në ëndrrat e mia, unë jam peshku dhe ai peshkatari. Pasi kam ngecur në rrjetën e tij, ai preferon mos më shesë apo dërgojë në shtëpinë e tij duke përfunduar si një vakt i shijshëm, por bie në dashuri, më kap dhe më hedh në liqen përsëri duke u bashkuar me mua. Ndonjëherë më shfaqet … Continue reading Sikur koha të kalonte më shpejt dhe ta takoja.

E vështirë ta kalosh, por ti vazhdo.

"Është e vështirë ta kalosh. Shumë! Sidomos kur sheh se të gjitha dyshimet e tua janë të vërteta. Je i rraskapitur, por jo mjaftueshëm për të mos dashuruar më! Ndodhesh në një rrugë pa krye, të dyanshme, të mbushur me pengesa nga më të ndryshmet të cilat as nuk do t'i kalosh, por vazhdon qëndron. … Continue reading E vështirë ta kalosh, por ti vazhdo.

Pjesëz nga romani.

Është e vështirë ta kalosh. Shumë, por jo e pamundur. Nuk është e pamundur, por tmerrësisht, thellësisht, plotësisht, katërcipërisht, shumë-anësisht e pamundur. Përjetësisht e pamundur të jem unë pa kujtimet e tua! E ndiej mungesën tënde sikundër i sëmuri medikamentin e tij. Përpiqet në fillim t'ia dalë pa atë dhe i mjeri e beson se … Continue reading Pjesëz nga romani.

Mos u pezmato, fundja dhe unë njeri jam.

E dashura ime, në jetë nuk kam frikë as nga mungesa e të mirave materiale, as nga mungesa e të mirave shpirtërore, as nga ndarja dhe as nga jeta. Frika e vetme është mos largohem nga dora e tij, dorë që nuk ndryshon. Mos u revolto, mos u pezmato. Nxirre dufin që ke, nuk përbën … Continue reading Mos u pezmato, fundja dhe unë njeri jam.

Si nis romani “Akull dhe zjarr”.

Romani “Akull dhe zjarr” Prolog 31 dhjetor 1999, Tiranë, Shqipëri. Ivelin përpiqej të pikturonte, por nuk mundej. Mendja e tij qëndronte vetëm aty, tek lajmi i sotëm. I cingëronte në kokë çdo sekondë. Nuk mundej ta shmangte pavarësisht luftës dhe përpjekjeve. Mendimi shfaqej dhe vazhdonte të shfaqej duke mos u dorëzuar për t'u larguar. Teksa … Continue reading Si nis romani “Akull dhe zjarr”.