Njeriu, shumëçka dhe hiçgjë.

Njeriu, pikë mes një oqeani apo dielli i një planeti? Sa është rëndësia e tij? Nëse sheh përgjatë gjithë historisë, prej gjenezës kur mendohet se kanë jetuar njerëzit, e deri më sot, kanë jetuar aq njerëz, sa një lumë trupash mund të krijohet. Sa prej tyre mbahen mend? Vështirë ta themi. Bota ka ndryshuar dhe … Continue reading Njeriu, shumëçka dhe hiçgjë.

Ka ardhur koha, koha që femra të mos heshtë.

Pse e shtypim ende femrën në Shqipëri, pse i mungojnë ende të drejtat? Rastet janë të shumta dhe po ashtu edhe arsyet, por më së shumti analiza të dërgon në një përfundim. Qenia e vogël hahet nga e madhja, rrjedhimisht i vogli dhunohet nga i madhi dhe për sa kohë nuk ekziston një rregullator apo … Continue reading Ka ardhur koha, koha që femra të mos heshtë.

Ku po shkojmë me kaq ligësi?

Teksa një nënë shtrin dorën e saj të vobektë përballë zemërbardhit të radhës për dy para, për të mëkuar së pari fëmijen dhe pastaj veten, nga ana tjetër një uzurpues i paetur përpiqet të thyejë rekorde për ndërtesën më të lartë apo ndërmarrjen më fitimprurëse. Pavarësisht viteve, kjo është bota e sotme e mijëvjeçarit të … Continue reading Ku po shkojmë me kaq ligësi?