Përbindëshi që vetë e ushqyem, po na del nga kontrolli. Reflektim mbi Tiremaninë.

Kjo puna e korrupsionit në Shqipëri është si “veza e bëri pulën apo pula vezën”. Ishte korrupsioni para nesh apo e sollëm ne? Të bën të dyshosh sepse është tmerrësisht i prekshëm; e gjen kudo, në presidencë, parlament, bashki, gjykata, universitete, spitale, aty ku plotësohen dokumentacione dhe janë në dukje transparente e aty ku nuk … Continue reading Përbindëshi që vetë e ushqyem, po na del nga kontrolli. Reflektim mbi Tiremaninë.

“Lufto për shpirtin tënd të lirë.” nga A.B.

"Shtt! Mos thuaj asgjë edhe pse sot në mëngjes kur u zgjove syri të ishte bërë sterrë. Mos thuaj asgjë edhe pse ai të gjuajti fort me shkelma, pasi u kthye i pirë, i bërë xurxull në të gdhirë. Të vuri përtokë e të goditi pa mëshirë në çdo pjesë të trupit. Të kapi për … Continue reading “Lufto për shpirtin tënd të lirë.” nga A.B.

E vështirë ta kalosh, por ti vazhdo.

"Është e vështirë ta kalosh. Shumë! Sidomos kur sheh se të gjitha dyshimet e tua janë të vërteta. Je i rraskapitur, por jo mjaftueshëm për të mos dashuruar më! Ndodhesh në një rrugë pa krye, të dyanshme, të mbushur me pengesa nga më të ndryshmet të cilat as nuk do t'i kalosh, por vazhdon qëndron. … Continue reading E vështirë ta kalosh, por ti vazhdo.